curussen en workshops

agenda

archief tentoonstellingen

workshop grafiek en exposeren in frankrijk

vanaf het voorjaar van 2010 starten er op diverse data cursussen grafiek. de cursussen zullen worden gegeven in caylus (zuid-frankrijk) door hans en hidde jansen.

de nadruk ligt op grafiek als expressiemiddel en drukexperiment. Je maakt een serie grafische prenten in ets, droge naald, houtsnede.

de beste prenten worden aan het eind van de cursus ingelijst en geëxposeerd in de expositieruimte op de begane grond. de praktijklessen worden gegeven door beroepskunstenaars en tevens ervaren docenten. Naast technische ondersteuning van de diverse grafische technieken (hoogdruk, diepdruk, en vlakdruk) wordt er ook inhoudelijk ingegaan op het gemaakte werk. de grafiek zal op een vrije manier worden gebruikt en kan figuratief of abstract zijn. doel van de cursus is om de kwaliteit van beeld en techniek te vergroten om tot moderne en eigentijdse grafiek te komen.

caylus en haar omgeving kan uitstekend dienen als inspiratiebron en vertrekpunt om met grafiek aan de slag te gaan. voorop staat dat er vooral op een plezierige manier kennis gemaakt kan worden met de vele mogelijkheden van deze ambachtelijke technieken, met een, voor beginnende deelnemers, geleidelijke ontwikkeling in de behandeling van de diverse bewerkingsmethoden.

de kosten van een volledige cursus, duur 5 dagen (week), inclusief eten,drinken en overnachting, zullen ongeveer € 650,- bedragen.

wilt u meer informatie of wilt u op de hoogte blijven , neemt u dan contact op.

Nog geen activiteiten gepland